Super hero cursus!

Na de zomervakantie starten we met een nieuwe cursus van 6 weken.
Namelijk de super hero cursus, deze cursus is is in een verhaal lijn opgezet.
De deelnemers mogen zelf als hun eigen held meedoen aan deze cursus.
Plezier maken is het sleutelwoord. Ze leren van alles Coördinatie, samenwerken door puzzels op te lossen. Judo technieken, zwaard vechten en de vliegende trap.

Basis Technieken voor Cardio Kickboksen

Cardio kickboksen voeten werk

Welkom bij onze subpagina over de basis technieken voor cardio kickboksen! Cardio kickboksen is een dynamische en krachtige vorm van training die zowel jeugd als volwassenen helpt om fit te blijven en hun zelfverdedigingsvaardigheden te verbeteren. In deze gids zullen we de essentiële basis technieken voor cardio kickboksen bespreken, waaronder voetenwerk, stoten, weren en counteren. Lees verder om meer te weten te komen over deze spannende sport en hoe je deze technieken kunt beheersen.

Cardio kickboksen
cardio kickboksen

Wat is Cardio Kickboksen?

Cardio kickboksen combineert elementen van traditionele kickboksen met cardiovasculaire oefeningen. Het is een geweldige manier om calorieën te verbranden, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je spieren te versterken. Bovendien helpt het je om zelfvertrouwen en veerkracht op te bouwen. Bij Budoclub Tryitout en Fitness bieden we een uitgebreide training die zich richt op het leren en verfijnen van de basis technieken voor cardio kickboksen.

Basis Technieken voor Cardio Kickboksen

Voetenwerk

Voetenwerk is een cruciaal onderdeel van cardio kickboksen. Goed voetenwerk helpt je om je balans te behouden, snel van richting te veranderen en krachtiger te stoten en trappen. Hier zijn enkele basisprincipes van voetenwerk:

 1. Stance: Begin met een goede houding. Sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, je dominante voet iets naar achteren. Dit biedt stabiliteit en maakt het gemakkelijker om te bewegen.
 2. Beweging: Blijf licht op je voeten en beweeg continu. Gebruik kleine, snelle stappen om je positie te veranderen. Dit helpt je om flexibel en onvoorspelbaar te blijven.
 3. Pivoteren: Draai op de bal van je voet om snel van richting te veranderen. Dit is essentieel voor het ontwijken van aanvallen en het opzetten van tegenaanvallen.

Stoten

Stoten zijn de kern van cardio kickboksen. Er zijn verschillende soorten stoten die je moet beheersen:

 1. Jab: Een snelle, rechte stoot met je voorste hand. Gebruik je schouder en draai je heupen om meer kracht te genereren.
 2. Cross: Een krachtige, rechte stoot met je achterste hand. Dit is een van de sterkste stoten in je arsenaal.
 3. Hook: Een gebogen stoot die van de zijkant komt. Dit is effectief voor het raken van de zijkant van het hoofd of het lichaam.
 4. Uppercut: Een opwaartse stoot die onder het verdediging van je tegenstander komt. Dit is ideaal voor het raken van de kin of het lichaam.

Weren

Het weren van aanvallen is net zo belangrijk als het uitdelen van stoten. Hier zijn enkele technieken om je te verdedigen:

 1. Blok: Gebruik je handen en armen om inkomende stoten te blokkeren. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam voor extra bescherming.
 2. Parry: Een lichte afbuigende beweging om de stoot van je tegenstander te verleggen. Dit opent vaak mogelijkheden voor een tegenaanval.
 3. Slip: Beweeg je hoofd snel naar de zijkant om inkomende stoten te ontwijken. Dit helpt je om buiten het bereik van je tegenstander te blijven.

Counteren

Counteren is het vermogen om snel terug te slaan nadat je een aanval hebt geweerd. Hier zijn enkele tips voor effectieve counters:

 1. Directe Counter: Na het pareren van een stoot, volg meteen op met een jab of cross.
 2. Combinatie Counter: Gebruik een reeks van stoten na een succesvolle verdediging. Bijvoorbeeld, na het slippen van een cross, volg op met een jab-cross-hook combinatie.
 3. Bewegings Counter: Beweeg naar een nieuwe positie terwijl je countert. Dit maakt het moeilijker voor je tegenstander om je volgende aanval te anticiperen.

Voordelen van Cardio Kickboksen

Cardio kickboksen biedt tal van voordelen, waaronder verbeterde cardiovasculaire gezondheid, verhoogde spierkracht, verbeterde coördinatie en verhoogde zelfdiscipline. Het is een effectieve manier om stress te verminderen en je algehele welzijn te verbeteren. Bovendien is het een geweldige manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten in een positieve en ondersteunende omgeving.

Verken Meer Op Onze Vechtsport Pagina

Voor meer informatie over cardio kickboksen en andere vechtsporten, bekijk onze vechtsport pagina . Hier vind je uitgebreide informatie over verschillende vechtsporten, trainingstips en advies om je vaardigheden te verbeteren en jezelf te verdedigen in verschillende situaties. Kom langs bij Budoclub Tryitout en Fitness en ontdek de vele voordelen van cardio kickboksen voor zowel jeugd als volwassenen!

Scroll naar boven