Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Probeer deze stappen tegen pesten in Hardinxveld

10 stappen tegen pesten

Geplaatst: November 01, 2020

Je kinderen gaan weer naar school en je bent klaar voor het beste jaar ooit, maar je kent de statistieken; 17% van de leerlingen wordt meer dan eens per maand gepest. En het maakt niet echt uit hoe oud je bent, waar je naar school gaat, welke kleur je hebt of waar je woont, pestkoppen zijn overal. Het is dus tijd om slim te zijn en uw kinderen te helpen de tools en tactieken te leren die werken om pesten te voorkomen.

Pesten kan fysiek, verbaal of de cyberversie zijn. Gelukkig zijn er enkele hulpmiddelen waarmee u uw kinderen kunt helpen om pesten in al zijn vormen te voorkomen, te voorkomen en ermee om te gaan. Hier zijn tien dingen die u uw kinderen kunt leren als ze worden gepest.

1. Leer ze om hulp te halen

Scholen nemen pesten erg serieus. Aarzel niet als uw kind enige vorm van verbale of fysieke pesterijen ervaart. Breng het naar iemand (een leraar of mentor) die er meteen iets aan kan doen. Hoe eerder hoe beter.

2. Help ze het op te schrijven

Schrijf op wie, wanneer en hoe. Als het herhaaldelijk gebeurt, moet u de details documenteren. Dit zal later helpen als u hulp zoekt.

3. Leer ze om hun lichaam gezond en sterk te houden

Beweging helpt uw kinderen niet alleen stress te vermijden, maar door sterk, flexibel en actief te blijven, helpt u zelfvertrouwen op te bouwen en kunnen uw kinderen beter reageren op een fysieke aanval van een pestkop. Overweeg eens om een aantal lessen in de vechtsport te verkennen als een manier om uw kinderen lekker te laten bewegen en zelfverdedigingsbewegingen te leren die pesten helpen te voorkomen.

4. Leer ze om vrienden te maken
Leer uw kinderen om dit niet alleen te doen. Help ze een vriend te vinden, of beter nog een groep vrienden, mogelijk zelfs anderen waarvan je hebt opgemerkt dat ze gepest worden, een groep vrienden wordt namelijk niet zo gauw gepest.

5. Help ze hun mentale spel te verbeteren

Pestkoppen jagen op veel manieren op kinderen, een daarvan is dat ze zich minderwaardig voelen. Er is hier een complexe psychologie aan de gang, maar door mentaal bewust, positief, zelfverzekerd en sterk te blijven, kun je ervoor zorgen dat pestkoppen niet het beste uit je kind halen. Een vechtsportoefening houdt uw kinderen niet alleen fysiek sterk ... het zal hen ook helpen hun mentale spel te verbeteren, hun zelfrespect en zelfvertrouwen te verbeteren en hen de mentale en emotionele hulpmiddelen te geven om pesters te weerstaan.

6. Help ze om bewijs te bewaren

Overweeg om uw kinderen te helpen verbale bedreigingen of pesterijen vast te leggen en / of screenshots te maken van cyberpesten. Pestkoppen zullen veel minder snel doorgaan met aanvallen als ze beseffen dat ze worden gezien en gehoord door autoriteiten. Hoe meer bewijs je hebt, hoe meer je het pesten kunt stoppen.

7. Leer ze hoe ze zelfverzekerd moeten zijn

Vertel uw kinderen nooit mee te doen met pesten, leer ze om op te komen voor een ander. Leer ze om met een volwassene te praten, moedig anderen aan hetzelfde te doen en bouw een gemeenschap op die bewust en actief is als het gaat om het voorkomen van pesten. Ze kunnen een brief of blog schrijven, hun ideeën delen en met hun directeur praten over pesten. 

8. Leer ze weg te lopen

De snelste en meest effectieve manier om te voorkomen dat een pestkop uw kind lichamelijk of 

verbaal pijn doet, is door hem te leren weg te lopen van de situatie en een volwassene te zoeken. Hoe eerder uw kind wegloopt en een veilige omgeving vindt, hoe beter. Hetzelfde geldt voor internet. Zodra ze iets lezen dat niet goed aanvoelt, moeten ze een volwassene zoeken en dat laten weten.

9. Leer ze hun stem te gebruiken

Soms hoeven we alleen maar bewust, respect en kalm te spreken. Leer uw kind om niet bang te zijn om zijn stem te gebruiken of zijn stem te verheffen indien nodig. Pestkoppen willen niet de aandacht trekken van volwassenen in de buurt, dus help uw kind eraan te denken om iets te zeggen als ze een bedreiging voelen. Ze kunnen oefenen met het zeggen van dingen als 'Stop!' of "Help!" En help ze niet bang te zijn om te schreeuwen als dat nodig is!

10. Help hen zelfverdedigingsvaardigheden te leren

Een van de beste manieren om pestkoppen te vermijden en ermee om te gaan, is door te leren hoe u fysiek en mentaal met hun aanvallen kunt omgaan. Hoewel zelfverdediging een laatste redmiddel zou moeten zijn, zal een vechtsportoefening helpen met alle vaardigheden die je nodig hebt, plus nog veel meer. Training in de vechtsporten zal helpen bij het verbeteren van kracht, flexibiliteit, behendigheid en uithoudingsvermogen, en het opbouwen van zelfrespect, vertrouwen, bewustzijn en zelfbeheersing. Het aanleren van dit soort vaardigheden zal de kans op pesten en op voortdurende pesterijen door iemand die het probeert, aanzienlijk verkleinen.

Onthoud dat bewustwording, educatie en communicatie de beste instrumenten zijn die we hebben tegen elk probleem zoals pesten. Pesten kan niet overleven als we als gemeenschap opstaan en het samen bestrijden, en we geloven dat vechtsporten de beste manier is om onze kinderen te positioneren voor succes. Vergeet niet om open en regelmatig met uw kinderen over pesten te praten en altijd snel te handelen als u daar bewijs van ziet. Probeer onze speciale aanbieding voor terug naar school en ontdek hoe vechtsporten kunnen helpen om dit het beste schooljaar ooit te maken!