Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Dagelijks Martial Arts

Dagelijks Martial Arts

Geplaatst: October 07, 2018

WAT DOET IEDERE DAG TRAINEN VAN MARTIAL ARTS?

Je vriend: “Wat doe je vandaag?”Jij: “Trainen, waarom?”Je vriend: “Alweer ??!”

Als je dit gesprek een keer te vaak hebt gehad, weet je dat je een echte vechtsporter bent. Je hebt een nieuwe betekenis in je leven gevonden, een reden om ‘s ochtends op te staan en de beste manier om die avonden na het werk door te brengen.

Sommige mensen vinden zichzelf zelfs af van hun bureaubanen voor een carrière in vechtsporten. Ongeacht welke manier vechtsporten je beïnvloeden, we weten zeker dat je je kunt verhouden tot enkele van deze veranderingen of meer.

Tegenwoordig deelt Evolve Daily 6 dingen die gebeuren wanneer je vechtsporten elke dag doet:

1) Je wordt meer gefocust.

Hoe meer je vechtkunsten traint, hoe beter je wordt in het focussen op je doelen. Je weet dat hard werken en discipline je zullen helpen om je doelen sneller te bereiken dan dat het op een zijspoor kan leiden tot je ondergang.

Omdat je zo gewend bent aan het stellen van doelen en gefocust blijft op je training, maakt het makkelijker om op het werk of op school dezelfde instelling te hebben. Je weet wat er nodig is om een taak te volbrengen en je stopt voor niets totdat je het hebt voltooid.

2) Je wordt nederiger.

Wanneer je vechtsporten traint, kom je trainingspartners tegen met veel verschillende niveaus en achtergronden. Sommige kunnen atletisch begaafd zijn, sommige zijn misschien technischer – er zal altijd iemand zijn om je uit te dagen.

Door de velen trainingen, accepteer je makkelijker een verlies omdat je fouten heb gemaakt.Belangrijker is dat je hiervan leert en omzet in verbeterpunten.

3) Je wordt meer zen.

Veel mensen geloven dat het trainen van krijgskunsten een persoon gewelddadiger maakt. Omdat ze worden blootgesteld aan zoveel technieken, denken mensen dat het niet meer dan normaal is dat ze deze op anderen gebruiken.

Een echte krijgskunstenaar is het tegenovergestelde van gewelddadig. Sterker nog, hij zal waarschijnlijk weglopen van een gevecht als hij kan. Hij weet dat het gebruik van krijgskunsten tegen andere mensen de laatste optie is, zelfs als hij wordt aangevallen.

4) Je wordt fitter.

Dag in dag uit trainen zal je niet alleen mentaal, spiritueel en emotioneel, maar ook fysiek ten goede komen. Je wordt zo gefocust op het leren en verbeteren van de technieken die je in de klas hebt geleerd dat eens opmerkt dat je gewicht bent verloren en aan spiermassa bent aangekomen.

Het hebben van een strak, fit lichaam is slechts een van de vele voordelen van vechtsporten. Je hoeft er niet eens voor te werken – het gebeurt gewoon op een natuurlijke manier.

5) Je wordt vrienden met geweldige mensen.

Wanneer je vechtsporten traint, ontmoet je mensen op dezelfde reis als jij. Ze doen net zoveel moeite als jij, praten over vechtsporten op dezelfde manier als jij en zelfs hunkeren naar dezelfde cheat-maaltijden als jij!

Er gaat niets boven het smeden van een vriendschap met gelijkgestemde individuen. Het maakt het zoveel gemakkelijker om op schema te blijven met je doelen en motiveert je om nog harder dan voorheen te werken.

6) Je wordt zelfverzekerder.

Het vertrouwen dat je krijgt bij het trainen van vechtsporten is onmiskenbaar. Je voelt je niet alleen veilig over hoe je je voelt en kijkt, maar ook over voorbereidingen voor elke compromitterende situatie die op je pad zou kunnen komen.

De vastberadenheid en focus die je ervaart van het mentale aspect van het trainen met vechtsporten heeft ook een enorm effect op je zelfvertrouwen.

7) Je wordt onbreekbaar.

Een van de grootste geschenken die alle vechtkunstenaars erven van de dagelijkse training is het versterken van de geest, lichaam en ziel. Ontelbare uren training zullen een krijgergeest in je smeden die onbreekbaar is. In het leven zullen we tegenslagen, mislukkingen, tegenslagen, obstakels en nog veel meer tegenkomen. We moeten ook vechten tegen onze angsten, twijfels en onzekerheden. Vechtsporten kunnen ons helpen die angsten, twijfels en onzekerheden te overwinnen. Bovenal zullen vechtsporten ons leren onbreekbaar te zijn en nooit onze dromen op te geven.

Het lijdt geen twijfel dat het trainen van vechtsporten elke dag een enorm effect heeft op je leven, binnen en buiten de ring, kooi of matten. De veranderingen zijn misschien niet onmiddellijk, maar ze kunnen zeker de manier veranderen waarop je je leven leidt. Vertel ons eens, wanneer jij bent begonnen met een vechtsport?