Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

fortnite

De verrassende overeenkomsten tussen Fortnite en Judo

Geplaatst: June 11, 2019

Fortnite Battle Royale is op dit moment verreweg het populairste videospel, dus de kans is groot dat je genoeg meningen hebt gehoord. We zijn hier om een ander perspectief te delen.

Maar laten we eerst de basis van Fortnite bespreken. Als je op mij lijkt, is je kennis van de huidige videogames mogelijk wat beperkt, dus hier is de kern. Fortnite Battle Royale is een gratis te spelen multiplayer-videogame, waarbij je uiteindelijk als laatste speler in leven moet zijn. Dit kan worden gedaan door te doden of te ontsnappen aan je tegenstanders.

Het spel speelt zich af op een eiland met een verzameling willekeurige wapens verspreid over het eiland. Het eiland heeft ook een "veilige zone" die langzaam krimpt terwijl het spel doorgaat. Als je te veel buiten deze veilige zone doorbrengt, zul je langzaam sterven.

Veel ouders zijn van mening dat dit type spel geweld ongevoelig kan maken en verslavend kan zijn voor spelers. Als je echter met mate en met gezond verstand speelt op basis van de leeftijd van je kind, kan Fortnite verschillende positieve effecten hebben. Een recent onderzoek door American Journal of Play beweerde dat games zoals Fortnite kunnen toenemen:

  • aandacht
  • perceptie
  • en cognitie

Andere onderzoekers hebben ook gezegd dat videogames het geheugen kunnen verbeteren en een positieve uitweg uit het spel kunnen bevorderen. Sterker nog, veel mensen denken dat Fortnite een meer cartoonachtige en minder realistische stijl heeft, zonder bloed- en gore-aspecten.

Sterker nog, we voelen dat er eigenlijk een aantal overeenkomsten zijn tussen dit populaire nieuwe videospel en Judo Geloof het of niet.

Beiden volgen een plan tot succes

Met een game van Fortnite kun je niet verwachten dat je zonder winstplan een overwinning van Victory Royale behaalt. Hetzelfde geldt voor Judo. Als je op een match bent waar je niet blindelings in kunt gaan, moet je van tevoren een plan van aanpak hebben. Je moet ook voorbereid zijn om ermee door te gaan. Zonder een handvol doordachte, praktische tactieken, zijn je slaagkansen minder.

Beiden Quicken Your Reaction Time

Van videospellen is gerapporteerd dat het de recatietijd enorm versnelt, waardoor iemand sneller en met minder aarzeling beslissingen kan nemen. In Fornite kun je niet de tijd nemen om een tegenstander te verslaan, anders ben je zeker verslagen. Deze snelle reactietijd kan ook een wereld van verschil maken in een Judo-match, waarbij er vaak weing tijd is om na te denken voordat er actie wordt ondernomen.

Beide profiteren van hulpbronnen

In Fortnite moet je leren hoe je je kunt aanpassen aan je omgeving en leren hoe je jezelf kunt verdedigen met welke beperkte middelen je krijgt. In het spel kun je wapens en verdedigingsstructuren bouwen uit opgesloepdematerialen die je op het eiland tegenkomt.

Evenzo, met Judo moet je leren je aan te passen aan je omgeving en de situatie van elke wedstrijd, omdat geen twee wedstrijden ooit hetzelfde zijn. Als atleet moet je ook profiteren van de sterke punten en middelen die je hebt. Besteed tijd aan je training met je leraren!

Beiden vereisen uw A-spel van begin tot einde

In de eerste paar minuten van een game van Fortnite zijn cruciaal voor uw succes. Dit is de belangrijkste tijd om wapens en materialen te verzamelen, en dus de tijd dat je het meest vatbaar bent om aangevallen te worden door een tegenstander

Het begin van een Judo-match is precies hetzelfde in die zin dat het de toon kan zetten voor de rest van de match. Echter, als je eenmaal het gevoel hebt dat je een overwinning behaalt, kun je niet stoppen om die inspanning te leveren. Je moet blijven doen wat je tot dat moment tot succes heeft geleid, anders zal je concurrent zeker het voortouw nemen.

Fortnite kan vele nuttige voordelen hebben die vaak over het hoofd worden gezien. Besteed aandacht aan enkele van de vaardigheden en denkrichtingen die je moet gebruiken om te winnen in Fortnite, en denk na over hoe diezelfde kwaliteiten moeten worden gebruikt in een Judo-match.

Leer vast te houden aan een solide plan, houd uw reactietijd snel, gebruik uw middelen verstandig en blijf op uw A-spel. Als het gaat om Fortnite en Judo, laat beide methoden bijdragen aan een constante verbetering op de mat. Veel plezier met gamen!