Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Hoe vechtsporten tieners kunnen helpen om onzekerheid te bestrijden

Geplaatst: June 11, 2019

Tiener zijn is moeilijk, met onbekende veranderingen in je lichaam en emoties en alle onzekerheden die daarbij horen. Alles wat het opgroeien makkelijker en leuker kan maken, is zeker welkom. Als je een tiener in huis hebt, kun je hun reis naar volwassenheid ondersteunen door ze in te schrijven voor vechtsportlessen. Dit zijn de manieren waarop vechtsporten tieners kunnen helpen:

Groepservaring

Vrienden maken en een gevoel van verbondenheid vinden zijn twee doelen die de meeste tieners hebben. Vechtkunsten bieden een omgeving om de sociale vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om deze doelen te bereiken. Tijdens de trainingen leer je om te gaan met andere beoefenaars.

Bovendien heeft iedereen die lessen volgt een gedeelde passie voor wat ze leren, een verlangen om te verbeteren en ervaringen waar ze zich allemaal mee kunnen identificeren. Dit creëert een gevoel van verbondenheid je tieners maken deel uit van een hechte groep krijgskunstenaars.

Introduceer mentors

Afhankelijk van de school zullen je tieners lessen volgen met mensen van dezelfde leeftijd en ouder, die een mogelijkheid bied om een rolmodel. De instructeur kan natuurlijk optreden als een mentor en je lessen voor tieners onderwijzen, zowel op de mat als daarbuiten. Andere leerlingen kunnen ook rolmodellen zijn, vooral degenen die ouder zijn dan je tiener. Gevorderde leerlingen weten hoe het is om met een beweging of techniek te worstelen en kunnen advies geven. Ze begrijpen ook dat ze gefrustreerd zijn als de instructeur hen geen nieuwe beweging leert. Gevorderde leerlingen fungeren als klankborden voor uw kinderen en zorgen voor aanmoediging en begeleiding.

Man die tiener laat zien hoe je een vuistslag in vechtsporten kunt uitvoeren. Je tienerinstructeur en medestudenten kunnen rolmodellen zijn.

Geef ze een gezonde uitlaatklep

Geef ze een gezonde uitlaatklep

School, problemen met vrienden, confrontaties met ouders: tiener zijn kan emotioneel rommelig zijn. Vechtsporten bieden echter een gezonde uitlaatklep, waardoor tieners hun frustraties kwijt kunnen en de controle kunnen behouden. Oefening genereert in het algemeen endorfines die je humeur verbeteren, maar daarnaast kunnen vechtsporten je tieners helpen om het gevoel te krijgen dat ze meer zeggenschap hebben in hun leven. Ze kunnen trappen en stoten, worpen maken, grond gevechten doen en sparren met anderen allemaal indrukwekkende fysieke prestaties. Maar vechtsporten gaat niet alleen over het kwijt raken van al je frustraties in een krachtige stoot; van je tieners wordt verwacht dat ze controle uitoefenen, zowel over hoe ze bewegen als over de kracht in hun slagen. De emotionele-regulerende vaardigheden die ze in de dojo oppikken, kunnen naadloos worden vertaald naar hun dagelijks leven.

Verhoog het zelfvertrouwen

Veel tieners zijn onzeker en hebben weinig zelfvertrouwen. Dat is normaal en het hoort bij de ontwikkeling. Maar dit betekent niet dat het niet heel vervelend is om onzeker te zijn. Zo help je je tiener meer zelfvertrouwen te krijgen. En hoewel vechtsporten die vragen niet voor hen kunnen beantwoorden, kunnen ze je tieners helpen zich te voelen als capabele en onafhankelijke mensen. Hoe langer ze de vechtsport beoefenen hoe meer ze bereiken. Bovendien, wetende dat ze zichzelf kunnen verdedigen en hun hoofd koel kunnen houden in stressvolle situaties, zullen ze vertrouwen hebben in alledaagse obstakels zoals testen.