Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Te moe om te oefenen? Krijg energie doormiddel van vechtsporten!

Geplaatst: April 13, 2019

Heb jij ook wel eens excuses om niet te sporten? Is het te koud, te nat, te donker of te warm? Eén van de meest gehoorde excuses om niet te sporten is tijdgebrek. Je werkt, volgt een opleiding, hebt kinderen en een druk sociaal leven… Allemaal dingen die tijd en aandacht van je vragen. Logisch dat sporten erbij in schiet. Toch? Houd jezelf niet langer voor de gek.

Vaak heb je namelijk wel tijd hebt om voor de TV te hangen of te Facebooken. Besteed je die tijd aan sporten, dan geeft je dat niet alleen meer energie en een betere gezondheid. Je kunt je ook beter concentreren en bent productiever en dus efficiënter. Zo houd je nog eens tijd over!


Kinderen met ADHD en vechtsport

Geplaatst: April 13, 2019

Veel kinderen met ADHD kunnen profiteren van de structuur die een vechtsport aanbied. Budoclub Tryitout bied zowel judo als jujutsu aan voor kinderen ook kinderen met ADHD zijn bij ons welkom.

Kinderen met ADHD hebben moeite om stil te zitten in een klaslokaal of in een andere omgeving waarin ze zitten. Veel kinderen maken deze energie vrij door te friemelen of op te staan en rond te lopen. Het is belangrijk voor kinderen met ADHD om een uitlaatklep voor deze energie te hebben. Volgens ADHDcentraal helpen vechtsporten niet alleen de hersen te stimuleren, maar ook met concentratie problemen. Vechtsporten geeft de ruimte om te bewegen en om de energie kwijt te kunnen die ze heel de dag in de klas hebben op gebouwd.


 1 Older Post  Last ›