Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

De oorsprong en symboliek achter de kleur van de banden

Geplaatst: October 24, 2021

Het is algemeen bekend dat de verschillende kleuren van de banden "rang" een mate van bekwaamheid hebben in de vechtsport. Maar wist u dat de bandkleuren die aan elke rangorde zijn toegewezen, op zichzelf al opvallend zijn? Elke kleur heeft een speciale betekenis die bedoeld is om te worden omarmd als onderdeel van de vechtsport reis.

Hoewel het aantal banden en de volgorde van de leerprogressie varieert tussen stijlen en scholen, wordt algemeen aangenomen dat de reis van vechtsporten begint met de witte band en eindigt met zwarte band - het hoogste niveau. Elk van de kleuren tussen beginner en meesterschap staat voor een nieuw niveau van groei en ontwikkeling, het is ook algemeen erkend dat het behalen van een zwarte band het begin van een nieuwe reis markeert.


Veel gemaakte fouten bij boksen

Geplaatst: October 21, 2021

1. Je laat je armen hangen

Met stipt op nummer 1 is dat mensen hun handen niet continu omhoog houden en daardoor niet op tijd anticiperen op stoten. Wanneer je één of twee stoten hebt uitgedeeld laat je je armen vaak vallen, let maar op. Houd je armen de hele tijd hoog. Als het niet uit bescherming is, doe het dan om je armspieren te trainen.


Herfstvakantie

Geplaatst: October 14, 2021

Beste leden,

We gaan het even rustig  aan doen in de herfstvakantie. Daarom een aangepast lesrooster voor in de herfstvakantie. Staat je sport uur er niet bij, kijk dan of je op een andere dag kan sporten.


Nieuw aanbod bij Budoclub Tryitout

Geplaatst: September 12, 2021

 

 


Interview Praktijk 4 People

Geplaatst: September 12, 2021

Wie ben ik?

Mijn naam is Kim Haksteen, ik ben 31 jaar oud en ben moeder van een prachtige zoon van 7 en dochter van 5. Samen met mijn kinderen, vriend, zijn dochter (17) en onze pup wonen we in Papendrecht. Mijn vriend helpt mij op de achtergrond met dingen regelen voor de praktijk. Naast dat ik massages geef werk ik ook nog 16 uur als management assistent in Dordrecht bij een verpleegtehuis.


 1 Older Post  Last ›