Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Je eerste stappen bij Budoclub Tryitout

Geplaatst: March 15, 2020

Oké, je denkt erover om ju jutsu te gaan doen. Super! In dit artikel lees je hoe jouw eerste stappen in de dojo eruit zien bij Budoclub Tryitout, dé vechtsport school voor Hardinxveld en omstreken.

Eerst even proeven

Bij Budoclub Tryitout mag je altijd 1 keer gratis komen proefdraaien. Voor €10,00 kan je 4 keer proefdraaien. Dat is best vaak. De reden daarvoor is dat ju jutsu nogal veelzijdig is. Met 4 proeflessen krijg je echt een goed beeld van wat ju jutsu is. En belangrijker: of je het leuk vindt.

Aan de proeflessen kun je meedoen in je gewone sportkleren, zoals een t-shirt en een sportbroek. Bij ju jutsu trainen we op blote voeten, dus je hebt geen schoenen of sokken nodig. De sportschool heeft kleedruimte voor jongens en meiden.

Welke groep?

Je leeftijd bepaalt in welke groep je instroomt. We hebben 2 jeugdgroepen voor 5- tot en met twaalfjarigen. En verschillende leeftijdsgroepen op een woensdag middag.

Als je voor het eerst komt proefdraaien in de jeugdgroep, dan is het fijn als je ongeveer een kwartier voor de les in de dojo aanwezig bent. Dan kunnen jij en je ouders/verzorgers even rustig kennismaken met de leraar, voordat de les begint. Aan het begin van je eerste proefles, zal de leraar je voorstellen aan de groep. Hij noemt je naam en je leeftijd en vraagt de groep om jou goed op te vangen. Iedereen is namelijk ook eens zo begonnen als jij nu.

Ook als je komt proefdraaien in de volwassen groep, willen we graag eerst even kennismaken. Daarvoor maken we een beetje tijd vrij tussen de lessen van jeugdgroep en de volwassen groep. Het is daarom handig als we vooraf weten dat je komt.

Na de proeflessen

Als je 4 keer hebt meegedaan, dan krijg je de mogelijkheid om lid te worden van onze vechtsport school. Je krijgt een inschrijfformulier mee, dat je de volgende keer ingevuld weer kunt inleveren. Vanaf dat moment ben je lid. Je krijgt informatie over de aanschaf van een ju jutsu of judo pak en ander materiaal, en over bijvoorbeeld de halfjaarlijkse streep- en bandexamens.

Dit zijn je eerste stappen in de dojo. En daarmee begint jouw reis op het mooie pad van ju jutsu pas echt! Benieuwd hoe het vervolgens verder gaat? Dat lees je hier.

Neem nu gemakkelijk contact met ons op voor jouw eerste proefles.