Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Groei  Mindset vechtsport lessen in Hardinxveld

Mindset vs Fixed Mindset

Geplaatst: February 09, 2020

In onze dojo is zelfontwikkeling en mentaliteit een van de belangrijkste aandacht gebieden.

Definitie van "Mindset"

Het woordenboek definieert de term mindset als "denkrichting".

We horen vaak "verander je manier van denken, verander je leven", en hoewel dit eenvoudig genoeg klinkt, worstelen de meeste mensen om te reageren op tegenspoed en vallen ze in patronen van aanvaarding van hun huidige situatie, denkend dat ze niet het vermogen hebben om het huidige patroon te doorbreken.

Het goede nieuws is dat deze overtuigingen precies dat zijn, overtuigingen!

Het verder ontwikkelen van zelfvertrouwen en levensvaardigheden in ons leerplan voor kinderen, willen we onze leden leren om obstakels als een kans voor groei te zien.

Hetzelfde kan gezegd worden voor onze volwassen vechtsporten en fitnesslessen: wanneer leden hun doelen bereiken die daarvoor nog onbereikbaar waren kan het zijn dat ze dit ook doorzetten naar dagelijkse uitdagingen. "The sky is the limit" 

We definiëren dit verlangen om te groeien en verandering in ons leven te creëren als een groeimindset.

Growth Mindset versus Fixed Mindset 

In haar boek "mindset" onderscheidt Dr. C.S. Dweck twee typen mindsets die mensen kunnen hebben: een 'growth mindset' en een 'fixed mindset'

Mensen die overwegend een 'fixed mindset hebben geloven dat je talenten en competentie aangeboren zijn. Je kunt ze niet veranderen. Je bent sportief, je hebt aanleg voor talen, talent voor sales, een hoog IQ, of niet. Een typische fixed mindset gedachte is dat je skills waar je talent voor hebt niet verder hoeft te ontwikkelen en dat je beter geen tijd kunt steken in zaken waar je geen aanleg voor hebt. Een fout maken of feedback ontvangen wordt direct gezien als persoonlijk falen en nieuwe dingen leren is buiten de comfortzone.

Mensen met een 'growth mindset' geloven dat je alle competenties en vaardigheden kunt ontwikkelen door er toegewijd tijd en energie in te stoppen. Door te sporten kun je steeds fitter worden, door op cursus te gaan kun je een nieuwe taal leren en met brain training kun je je IQ verhogen. Een fout wordt gezien als een kans om te leren. Nieuwe uitdagingen worden met lol aangegaan en eigenwaarde wordt ontleend aan de persoonlijke groeicurve.

Goede gewoonten ontwikkelen

Onze geest is zeer krachtig, en wanneer we onszelf vertellen dat we ergens niet goed in zijn of niet hebben wat nodig is, kan het uitdagend worden om goede gewoonten aan te leren om ons te helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen om ons het tegendeel te bewijzen.

Dweck's onderzoek toont aan dat er een sterk verband is tussen wat men gelooft en wat men zal doen. Vaste denkrichtingen die overtuigingen versterken over wat we niet kunnen doen, zullen ons ertoe leiden om ervaringen te vermijden die ons als mislukkingen kunnen laten voelen.

Dus wat kan je doen? Het is belangrijk om te beseffen dat denkrichtingen precies dat zijn, denkrichtingen! Als je het type persoon bent dat leeft in een "ik kan dat niet" -staat, is het belangrijk om te beseffen dat een vaardigheid iets is dat je kunt cultiveren, en niet iets waarmee we worden geboren.

Als u of uw kind bijvoorbeeld meedoet aan onze vechtsport lessen, is het niet de bedoeling om een kampioenschap te winnen.

Vechtsporten zijn eigenlijk geen bestemming, het is een reis.

Dat is de reden waarom het bandensysteem zo effectief is voor kinderen en volwassenen om hun doelen te bereiken: het is juist het proces van het overwinnen van obstakels dat onze leden van Budoclub Tryitout zo uitdagend vinden.

Actie ondernemen

Wat is een van de belangrijkste eigenschappen van mensen met een groeimindset? Het antwoord is eenvoudig: het zijn ondernemers. Ze wachten niet passief, maar ondernemen actie.

Bij Budoclub Tryitout weten we dat iedereen absoluut in staat is om zijn grenzen op te zoeken en te verleggen. Van de sport groepen voor kinderen tot onze programma voor volwassenen, zetten we iedereen in actie, en we willen u of uw kind uitnodigen om actie te ondernemen en ons helpen om uw obstakels te overwinnen!

We hebben een geweldig proefprogramma en het staat open voor iedereen, elke leeftijd, elk niveau. Dus waar wacht je op?

Klik op de onderstaande link en we zien je op de mat!