Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Volwassen Vechtsporten

Vechtsport niet alleen voor kinderen.

Geplaatst: June 11, 2019

Veel jonge kinderen groeien op met vechtsporten als een van hun eerste competitieve sportactiviteiten. Het is niet alleen een geweldige activiteit die de deelnemers fysiek actief houdt, maar het wekt een gevoel van prestatie en ethiek op, terwijl je je opwerkt naar het verdienen van een zwarte band. Zelfs als je geen eerdere ervaring hebt met vechtsporten zijn hier acht redenen waarom het nog steeds een geweldige activiteit is om te doen, ook als volwassene. 

Vechtsporten is niet alleen voor kinderen!

Zo veel voordelen:
Als een volwassene die op een later moment in het leven is begonnen met trainen, kan ik de voordelen hiervan bevestigen! Onder andere biedt het ....

1. Totale lichaamstraining

Vechtsporten kunnen een high-aerobe training zijn waarbij elke spiergroep in het lichaam wordt gebruikt. Je uithoudingsvermogen, spierspanning, flexibiliteit en kracht zullen allemaal verbeteren met vechtsporten. Cardiovasculaire gezondheid, verbeterde spierspanning en zelfs gewichtsverlies kunnen hier een winst van zijn!

2. Gezonde levensstijl

De totale body-aard van vechtsporten betekent dat honderden calorieën worden verbrand tijdens elke les. Natuurlijke eetsignalen kunnen beter worden gereguleerd, zodat voedselverbranding ook wordt bevorderd.

3. Zelfvertrouwen

Door het stellen van doelen, de positieve aanmoediging en het respect die deel uitmaken van ons vechtkunst programma's, melden onze studenten dat het zelfvertrouwen groeit. Je kunt in alle situaties comfortabeler en zelfverzekerder worden of je nu gevaar loopt of gewoon een taak uitvoert buiten je comfortzone. Je zult ontdekken dat je alles kunt bereiken waar je je gedachten op hebt gezet!

4. Verbeterde reflexen

Uit onderzoek is gebleken dat je door deel te nemen aan vechtsporten niet alleen je reflexen verbetert tijdens de les, maar zelfs snellere reactietijden ervaart op alle gebieden van je leven!

5. Focus en stilte

Zoals Bruce Lee opmerkte: achter de stoten en trappen leert een echte krijgskunstenaar om bij zichzelf stil te staan en te zien waar zijn of haar zwakheden zitten. Als krijgskunstenaar leer je hoe het is om geduldig te zijn, uitgedaagd te worden en gefocust te zijn.

6. Moraal en waarden

Bij Budoclub Tryitout werken er aan we om de zwarte band principes van Moed, Eerlijkheid, Respect, Integriteit, Zelfbeheersing en Loyaliteit in te voeren in alle gebieden van ons leven.

7. Betere stemming

Onderzoekers hebben bewezen dat deelname aan regelmatige lichaamsbeweging een van de beste manieren is om je humeur te verbeteren. Je verlicht niet alleen stress en frustratie, maar het kan je zelfs helpen gelukkiger te worden!

Budoclub Tryitout in Hardinxveld en Rotterdam is een positieve, bemoedigende school met uitdagende trainingen en flexibele trainingsschema's. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis proefperiode! Ik hoop dat ik je snel ontmoet!

start nu bij