Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Houden van vechtsport instructeurs

Waarom we van vechtsport instructeurs houden

Geplaatst: February 23, 2019

Teacher Appreciation Week

Ter ere van Teacher Appreciation Week wil Budoclub Tryitout benadrukken wat het betekent om leraar te zijn en wat we waarderen in een instructeur voor vechtsporten. Leraren zijn een vitaal onderdeel om levens te verrijken en waardevolle levenslessen bij te brengen. Om een instructeur voor vechtsporten te zijn, moet je verschillende gebieden van leiderschap beheersen.Vechtsporten vereisen diepgaande discipline, geduld en doorzettingsvermogen - alle belangrijke eigenschappen die een instructeur niet alleen zou moeten hebben, maar ook moet leren. Hier zijn een paar leerbare waarden en tips die Budoclub Tryitout op prijs stelt van onze instructeurs voor vechtsporten.

Het geduld leren

Een van de belangrijkste lessen die in vechtsporten en in het leven worden onderwezen, is geduld. Vechtsporten is een ijverige studie met vele bewegingen in verschillende disciplines (JuJutsu, taekwondo, karate, etc.) die jaren duren om onder de knie te krijgen. In deze tijd waarin iedereen op zoek is naar onmiddellijke bevrediging, is het de moeite waard om geduld en meesterschap te leren. Om zoveel geduld te leren, moet je doorzettingsvermogen kennen. Leerlingen leren van hun instructeurs dat het tijd en toewijding kost om hun kunst onder de knie te krijgen en echt de nuances en technieken te begrijpen. Het is de instructeur die nederigheid leert en het belang om door te drukken om een doel te bereiken, want aan het eind van de dag zal het een belangrijk moment van beloning en prestatie zijn.

Passie

Vechtsporten vereisen vaardigheden en een instructeur moet deze vaardigheden beheersen om les te kunnen geven. Als zodanig geloven veel mensen in die fase dat er niet meer geleerd hoeft te worden. Zelfs als iemand gekwalificeerd is, moeten ze blijven oefenen. Scherp blijven in hun vaardigheid en actualiteit op nieuwe technieken in hun vakgebied is een dagelijkse oefening voor een vechtsportinstructeur, of het nu gaat om lokale Judo-toernooien of het lezen van nieuwe technieken voor een achteropstelling. De beste docenten besteden hun tijd aan constant leren zodat ze de wijsheid terug kunnen geven aan hun leerlingen, waardoor hun leerlingen verder kunnen bloeien. Passie gaat een lange weg en vertaalt zich naar leerlingen in het leven op en naast de mat.

Verbinding

Verbinden met leerlingen is essentieel in het leerproces. Geweldige leraren weten hoe ze individueel contact kunnen maken met hun leerlingen en kunnen afstemmen op hun behoeften. Iedereen is anders, en als elke leerling voelt dat hun docent er persoonlijk om geeft, zullen ze beter presteren. Geweldige instructeurs stellen vragen over hun leerlingen en tonen interesse in hun leven en hun praktijk. Ze zijn empathisch. Leerlingen zullen dezelfde zorg reflecteren die je toont met anderen en met zichzelf.

Eerbied

Respect wordt verdiend, zelfs met leerlingen. Het tonen van respect op beide gebieden als een instructeur en een leerling is een belangrijk onderdeel in vechtsporten. Als instructeur in vechtsporten wordt 'baas worden' opgevat als een negatieve benadering van leren. Door respect te tonen voor leerlingen, hun ouders en andere instructeurs, hebben instructeurs de lat gelegd voor hoe anderen elkaar op de mat en uit elkaar behandelen. Vechtsport instructeurs leren leerlingen over het opzij zetten van verschillen en samen groeien.

Communicatie

Naast respect kent een goede vechtsport instructeur de waarde van het gesproken woord. Als rolmodel is het belangrijk goed te letten op hoe leerlingen met elkaar praten naast de communicatie tussen docent en leerlingen. Leerlingen zijn beïnvloedbaar, en een geweldige manier voor hen om de positieve manier van denken en spreken te leren, is via hun instructeurs. Als een positieve instructeur reageren leerlingen hierop en gaan ze misschien zelfs langer door. Het vertaalt zich ook in een hoger zelfbeeld en vertrouwen in leerlingen. De vaardigheden die we in vechtsporten leren zijn te danken aan onze leraren. Als we deze week docenten eren, denk dan eens aan de instructeurs voor vechtsporten die je hebt gehad en op welke manieren ze je leven hebben gevormd. Er zijn talloze voordelen aan het beoefenen van vechtsporten en we zijn het onze instructeurs verplicht ons te leiden!