Super hero cursus!

Na de zomervakantie starten we met een nieuwe cursus van 6 weken.
Namelijk de super hero cursus, deze cursus is is in een verhaal lijn opgezet.
De deelnemers mogen zelf als hun eigen held meedoen aan deze cursus.
Plezier maken is het sleutelwoord. Ze leren van alles Coördinatie, samenwerken door puzzels op te lossen. Judo technieken, zwaard vechten en de vliegende trap.

De Historische Achtergrond van JuJutsu

Jeugd Jujutsu

Een Verkenning voor Jeugd en Volwassenen

Welkom bij onze subpagina over de historische achtergrond van JuJutsu! JuJutsu, wat letterlijk “zachte kunst” betekent, is een traditionele Japanse vechtkunst met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de samoerai-periode. In deze sectie zullen we de oorsprong, ontwikkeling en belangrijke aspecten van JuJutsu verkennen, geschikt voor zowel jeugd als volwassenen.

Geschiedenis Jujutsu

De Oorsprong van JuJutsu

JuJutsu vindt zijn oorsprong in Japan en werd ontwikkeld door samoerai als een manier om zichzelf te verdedigen in gevechtssituaties waarbij ze hun zwaarden niet konden gebruiken. De technieken van JuJutsu zijn gebaseerd op het principe van het gebruiken van de kracht van een tegenstander tegen henzelf, waarbij de nadruk ligt op worpen, gewrichtsklemmen en verwurgingen.

Ontwikkeling en Evolutie

Gedurende de eeuwen heeft JuJutsu zich ontwikkeld en evolueerde het door verschillende invloeden, waaronder militaire conflicten, vreedzame periodes en culturele uitwisselingen. In de Edo-periode (1603-1868) werd JuJutsu populair als een vorm van zelfverdediging en werd het onderwezen aan de samoerai en het grote publiek. Tijdens de Meiji-restauratie (1868-1912) onderging JuJutsu verdere transformaties en werd het gestandaardiseerd tot een moderne vechtsport.

Essentiële Aspecten van JuJutsu

JuJutsu staat bekend om zijn diversiteit aan technieken, waaronder worpen (nage-waza), gewrichtsklemmen (kansetsu-waza) en grondwerk (ne-waza). Deze technieken worden toegepast met behulp van principes zoals balansverstoring, hefboomwerking en precisiebewegingen. JuJutsu legt ook een sterke nadruk op respect, discipline en zelfbeheersing, waardoor het niet alleen een effectieve vechtkunst is, maar ook een levensfilosofie.

Verken Meer Op Onze Vechtsport Pagina

Voor meer informatie over JuJutsu en andere vechtsporten, bekijk onze vechtsport pagina. Hier vind je uitgebreide informatie over de geschiedenis, technieken en filosofieën van verschillende vechtsporten, evenals tips en advies om je vaardigheden te verbeteren en jezelf te verdedigen in verschillende situaties.

Scroll naar boven