Super hero cursus!

Na de zomervakantie starten we met een nieuwe cursus van 6 weken.
Namelijk de super hero cursus, deze cursus is is in een verhaal lijn opgezet.
De deelnemers mogen zelf als hun eigen held meedoen aan deze cursus.
Plezier maken is het sleutelwoord. Ze leren van alles Coördinatie, samenwerken door puzzels op te lossen. Judo technieken, zwaard vechten en de vliegende trap.

Fundamentele JuJutsu-technieken

JuJutsu

Essentiële Vaardigheden voor Jeugd en Volwassenen

Welkom bij onze blog over fundamentele JuJutsu-technieken! JuJutsu is een traditionele Japanse vechtsport die zich richt op het gebruik van de kracht van een tegenstander om aanvallen te neutraliseren en controle te verkrijgen. Hier zullen we enkele van de belangrijkste technieken verkennen die zowel jeugd als volwassenen kunnen leren om zichzelf te verdedigen en hun fysieke vaardigheden te verbeteren.

De Ashi Barai
Goshi Guruma

De Kracht van JuJutsu

JuJutsu staat bekend om zijn effectieve en veelzijdige technieken die kunnen worden toegepast in verschillende situaties, variërend van zelfverdediging tot competitie. Door de principes van balans, controle en timing te begrijpen, kunnen beoefenaars van JuJutsu zichzelf beschermen tegen aanvallen en hun eigen kracht effectief gebruiken om een ​​tegenstander te controleren zonder overmatig geweld.

JuJutsu Technieken voor Jeugd en Volwassenen

Kansetsu Waza: Gewrichtsklemmen

Kansetsu Waza, of gewrichtsklemmen, zijn een belangrijk onderdeel van JuJutsu en omvatten technieken zoals de armklem (ude-garami), beenklem (ashi-garami) en schouderklem (ude-hishigi). Deze technieken richten zich op het isoleren en controleren van de gewrichten van een tegenstander, waardoor pijn wordt veroorzaakt en het vermogen om te bewegen wordt beperkt.

Nage Waza: Werptechnieken

Nage Waza, of werptechnieken, zijn een essentieel onderdeel van JuJutsu en omvatten technieken zoals de heupworp (o-goshi), schouderworp (seoi-nage) en binnenwaartse haak (uchi-mata). Deze technieken maken gebruik van hefboomwerking en momentum om een tegenstander uit balans te brengen en op de grond te werpen, waardoor controle wordt verkregen over de situatie.

Osae Waza: Grondwerk Technieken

Osae Waza, of grondwerk technieken, zijn van vitaal belang in JuJutsu en omvatten technieken zoals de zijwaartse vierpunthoudgreep (yoko-shiho-gatame), de bovenwaartse vierpunthoudgreep (kami-shiho-gatame) en de rughoudgreep (hadaka-jime). Deze technieken richten zich op het verkrijgen en behouden van controle over een tegenstander terwijl ze op de grond liggen, waardoor effectieve immobilisatie en controle mogelijk is.

Verken Meer Op Onze Vechtsport Pagina

Voor meer informatie over JuJutsu en andere vechtsporten, bekijk onze vechtsport pagina. Hier vind je uitgebreide informatie over verschillende vechtsporten, trainingstips en advies om je vaardigheden te verbeteren en jezelf te verdedigen in verschillende situaties.

Scroll naar boven