Super hero cursus!

Na de zomervakantie starten we met een nieuwe cursus van 6 weken.
Namelijk de super hero cursus, deze cursus is is in een verhaal lijn opgezet.
De deelnemers mogen zelf als hun eigen held meedoen aan deze cursus.
Plezier maken is het sleutelwoord. Ze leren van alles Coördinatie, samenwerken door puzzels op te lossen. Judo technieken, zwaard vechten en de vliegende trap.

Judo Techniek voor Kinderen

Harai Goshi

Een Inleiding tot Essentiële Technieken

Welkom bij onze subpagina over judo technieken voor kinderen! Hier zullen we enkele van de fundamentele technieken van judo verkennen die specifiek geschikt zijn voor jonge judoka’s. Of je nu nieuw bent in de sport of al enige ervaring hebt, deze technieken zullen je helpen om je vaardigheden te verbeteren en plezier te hebben op de judomat.

O Soto Gari: De Grote Buitenste Haak

Een van de eerste technieken die kinderen leren in judo is O Soto Gari, ook wel bekend als de grote buitenste haak. Bij deze worp breng je je tegenstander uit balans door zijn been weg te schoppen terwijl je zijn bovenlichaam controleert. Dit vereist timing en coördinatie om effectief uit te voeren.

Ashi Barai: De Voetveeg

Ashi Barai, of de voetveeg, is een andere veelvoorkomende techniek in judo. Hierbij veeg je het been van je tegenstander weg met je eigen voet, waardoor hij uit balans raakt en op de grond valt. Dit is een snelle en verrassende beweging die vaak wordt gebruikt om je tegenstander te destabiliseren.

O Goshi: De Grote Heupworp

O Goshi, de grote heupworp, is een werptechniek waarbij je je tegenstander over je heup gooit en op de grond werpt. Deze techniek maakt gebruik van je eigen lichaamsgewicht en kracht om je tegenstander uit balans te brengen en neer te halen.

Tani Otoshi: De Val in de Vallei

Tani Otoshi, de val in de vallei, is een techniek waarbij je je tegenstander uit balans brengt door zijn gewicht naar voren te leunen en hem vervolgens achterwaarts te laten vallen terwijl je zijn arm vasthoudt. Dit vereist precisie en timing om effectief te zijn.

Houdgrepen en Punten Telling

Naast worpen leren kinderen ook verschillende houdgrepen in judo, zoals de kesa gatame, yoko shiho gatame en kami shiho gatame. Deze houdgrepen worden gebruikt om controle te krijgen over je tegenstander op de grond en punten te scoren tijdens een wedstrijd.

In judo worden punten toegekend op basis van de uitvoering van technieken, zoals worpen en houdgrepen. Een volledige worp die resulteert in je tegenstander op zijn rug gooien, kan een ippon opleveren, wat meteen het einde van de wedstrijd betekent en de overwinning voor de judoka die de worp uitvoerde.

Verken Meer Op Onze Vecht Pagina

Voor een diepgaande verkenning van judo technieken en andere aspecten van de sport, bekijk onze Vechtsport pagina. Hier vind je uitgebreide informatie en tips om je judo vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Scroll naar boven