Probeer een Gratis Les

Budoclub Tryitout

Te moe om te oefenen? Krijg energie doormiddel van vechtsporten!

Geplaatst: April 13, 2019

Heb jij ook wel eens excuses om niet te sporten? Is het te koud, te nat, te donker of te warm? Eén van de meest gehoorde excuses om niet te sporten is tijdgebrek. Je werkt, volgt een opleiding, hebt kinderen en een druk sociaal leven… Allemaal dingen die tijd en aandacht van je vragen. Logisch dat sporten erbij in schiet. Toch? Houd jezelf niet langer voor de gek.

Vaak heb je namelijk wel tijd hebt om voor de TV te hangen of te Facebooken. Besteed je die tijd aan sporten, dan geeft je dat niet alleen meer energie en een betere gezondheid. Je kunt je ook beter concentreren en bent productiever en dus efficiënter. Zo houd je nog eens tijd over!


Kinderen met ADHD en vechtsport

Geplaatst: April 13, 2019

Veel kinderen met ADHD kunnen profiteren van de structuur die een vechtsport aanbied. Budoclub Tryitout bied zowel judo als jujutsu aan voor kinderen ook kinderen met ADHD zijn bij ons welkom.

Kinderen met ADHD hebben moeite om stil te zitten in een klaslokaal of in een andere omgeving waarin ze zitten. Veel kinderen maken deze energie vrij door te friemelen of op te staan en rond te lopen. Het is belangrijk voor kinderen met ADHD om een uitlaatklep voor deze energie te hebben. Volgens ADHDcentraal helpen vechtsporten niet alleen de hersen te stimuleren, maar ook met concentratie problemen. Vechtsporten geeft de ruimte om te bewegen en om de energie kwijt te kunnen die ze heel de dag in de klas hebben op gebouwd.


Vechtsport niet alleen voor kinderen.

Geplaatst: April 13, 2019

Veel jonge kinderen groeien op met vechtsporten als een van hun eerste competitieve sportactiviteiten. Het is niet alleen een geweldige activiteit die de deelnemers fysiek actief houdt, maar het wekt een gevoel van prestatie en ethiek op, terwijl je je opwerkt naar het verdienen van een zwarte band. Zelfs als je geen eerdere ervaring hebt met vechtsporten zijn hier acht redenen waarom het nog steeds een geweldige activiteit is om te doen, ook als volwassene. 

Vechtsporten is niet alleen voor kinderen!

Zo veel voordelen:


Clinic CardioBoxing vanaf 13+

Geplaatst: March 22, 2019

Vrijdag 26 april op onze locatie in Rotterdam Lagelandsepad 10 om 20:00 gaan we een speciaal evenement organiseren. Namelijk CardioBoxing, cardioboxing staat garant voor zeer goede workout.

Tijdens de les van CardioBoxing worden diverse elementen van het boksen en andere vechtsporten gecombineerd met fitness, om zo de algehele lichamelijke conditie en toning te verbeteren. Voor de clinic laten we niemand anders dan Sandy Theunisse de les verzorgen. Sandy is aan gesloten bij CardioBoxing Nederland en staat garant voor Fun, Conditie en Techniek.


Anti pest tips

Geplaatst: March 17, 2019

Bij Budoclub Tryitout  zetten we ons in om onze studenten en kinderen in onze gemeenschap mondiger te maken. Daarom bespreken we in dit artikel enkele tips om uw kind extra tactieken te geven om confrontaties te voorkomen en hun zelfvertrouwen te vergroten. We leren deze strategieën in onze vechtsport school en onze studenten vinden ze erg nuttig. (stop, hou op!)

Kinderen durven niet vertellen dat ze gepest worden. Ze hebben schrik dat ouders en leraren fout zullen reageren. Wat zijn de foutste reacties en waarom? En hoe pak je het probleem dan wel aan? De eerste stap om te praten over pesten: bepaal in welke rol je kind zich bevindt. Reageer dan gepast zonder het vertrouwen van je kind te schenden.

Kinderen hebben na de zomervakantie te maken met veel stressvolle nieuwe situaties, zoals nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren en het laatste wat we willen is dat ze ook te maken krijgen met eventuele pestsituaties die zich kunnen voordoen. Wacht dus niet tot de zomervakantie maar start nu met lessen bij Budoclub Tryitout.


 1 Older Post